Om Blå Kors Genbrug

Formålet er at hjælpe mennesker!

Blå Kors Genbrug gør et stort frivilligt stykke arbejde med det formål, at støtte Blå Kors Danmarks hjælpearbejde blandt misbrugere og deres pårørende. Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler.

Læs mere på www.blaakorsgenbrug.dk eller på www.blaakors.dk

Siden 1975 har genbrug været en aktivitet i Blå Kors Danmark. I de første mange år var det en lokal forankret aktivitet styret af lokale Blå Kors foreninger.

I dag er Blå Kors Genbrug (BKG) en driftsenhed, som organisatorisk, økonomisk og juridisk er en integreret del af Blå Kors Danmark.

Blå Kors Danmarks genbrugsbutikker har 3 hovedformål:

– At være med til at synliggøre Blå Kors Danmark. I de 43 byer, hvor der er en Blå Kors genbrugsbutik, er Blå Kors Danmark en synlig del af bybilledet. Blå Kors Genbrug er på denne måde ambassadører for Blå Kors Danmark

– At være et alkoholfrit arbejdsfællesskab, hvor der er plads til alle, der giver plads til andre. De fællesskaber, der skabes i genbrugsbutikkerne, er med til at give mange personer gode relationer, der gør livet værd at leve.

– At være med til at skabe økonomisk overskud til Blå Kors Danmark, således at mennesker, der er kommet i nød pga. alkohol, kan få den hjælp, som de har behov for.

BKG har 55 genbrugsbutikker over hele landet fra Skagen i nord til Padborg i syd og fra Søndervig i vest til København i øst.

Derudover har vi også denne webshop, som sælger og sender mærkevarer: kvalitets tøj/sko/tasker, smykker samt Ting & sager til hele Danmark.

Find vores genbrugsbutikker på: www.blaakorsgenbrug.dk

Alle vores genbrugsbutikker drives af frivillige medarbejdere. Godt 2200 engagerede, frivillige medarbejdere har valgt at støtte op om vores genbrugsarbejde.

Overskuddet fra vores genbrugsbutikker går direkte til Blå Kors Danmarks hjælpearbejde.

Se denne video om en af Blå Kors indsatser for børn af alkoholikere..

Du er velkommen til at kontakte Anders Christensen, Chef Blå Kors Genbrug, på acn@blaakors.dk mobil 21122120  for yderligere oplysninger om vores genbrugsarbejde.